Dünya

Netanyahu’dan İsrail’e silah ambargosu çağrısı yapan Macron’a tepki

Gazze ve Lübnan’da katliamlar düzenleyen İsrail saldırılarını sürdürürken Fransa Cumhurbaşkanı Macron İsrail’e yönelik silah ambargosu çağrısı yapmıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan Macron’un bu çağrısına ilişkin bir açıklama geldi. Vekilleri ve başta İran’a karşı “medeniyet” için savaştığını savunan Netanyahu başta Macron olmak üzere Batı liderlerinden silah ambargosu yapanlara “ayıp” dedi.

A Haber’de Netanyahu, İngilizce yayınladığı görüntülü mesajında Macron’a hitap ederek Gazze’de Hamas, Lübnan’da Hizbullah, Yemen’de Husiler, Irak ve işgal altındaki Batı Şeria’da vekil güçler bunların arkasındaki İran’a karşı “7 cephede savaştığını” söyledi.

İsrail’e “200 balistik füze atan barbar İran’a karşı tüm medeni dünyanın yanında yer alması gerektiğini” ileri süren Netanyahu, “Buna karşın Macron ve diğer Batı liderleri İsrail’e karşı silah ambargosu çağrısı yapıyor, ayıp onlara.” ifadesini kullandı.

Yanında duranlara teşekkür eden karşı çıkanları küçümseyen Netanyahu “destekleri olsun olmasın zafer kazanacaklarını” savunarak “İsrail sadece kendi için değil tüm dünyanın barışı ve güvenliği namına bu savaş kazanılana kadar savaşacak.” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında kullanacağı silah sevkiyatını durdurma çağrısında bulunmuş, “sivil halkı feda ederek terörle mücadele edilmeyeceğini” vurgulayarak “Lübnan, yeni bir Gazze olamaz.” ifadesini kullanmıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu