Ortadoğu

Neçirvan Barzani’den tamamlanan seçimlere ilişkin açıklama

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, seçimler ve oy verme sürecinin Kürdistan halkının demokratik sürecinin güçlenmesi açısından önemli bir adım olduğunu belirtirken, “Bu başarıda, kazanan Kürdistan halkıdır.” dedi. 

Parlamento seçim sonuçlarının bildirilmesinin ardından bir mesaj yayımlayan Başkan Neçirvan Barzani, “Seçim sonuçların onaylanmasının ardından siyasi partilere düşen derhal hükümet kurmalarıdır. İstikrarı teşvik eden, ekonomiyi güçlendiren ve hakları ilerleten bir hükümet, mevcut zorlukları ele almak ve ortak geleceğimizi inşa etmek için çok önemlidir. Bu çaba, tüm siyasi gruplar ve topluluklar arasında birlik, dayanışma ve iş birliği gerektirir” dedi.

Barışçıl rekabet ruhu ve vatandaşların genel olarak sürece geniş katılımının görülmesinin, Kürdistan halkının demokrasi ilkelerini, kendi kaderini ve geleceğini belirleme hakkını güçlendirme kararlılığının bir kanıtı olduğu değerlendirmesinde bulunan Neçirvan Barzani, “Bağlılığınız ve iş birliğiniz bu başarının anahtarıydı. Herkese teşekkür etmek istiyoruz.” sözleriyle, sürecin başarıyla sonuçlanmasında katkısı bulunan tüm taraflara teşekkür etti. 

Neçirvan Barzani mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Barışçıl ve medeni seçimler dünyanın saygı duyduğu büyük bir zaferdir. Ancak bu zaferi tamamlayacak olan ve Kürt halkının heyecanla beklediği şey, sonuçların onaylanmasının ardından siyasi partilerin bir an önce hükümeti kurmasıdır. Daha güçlü istikrar, güçlü bir ekonomi sağlayabilen ve hakları daha fazla geliştirebilen bir hükümet, mevcut aşamanın, zorlukların ve ortak geleceğimizi inşa etmenin ön koşuludur. Bu, tüm siyasi parti ve toplulukların birlik, beraberlik ve iş birliği ruhuyla yapılacaktır.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu