Yaşam

Rojin’in ölümünde yeni detaylar! Arama motorundaki geçmişi ve son aldığı kitap ortaya çıktı

Van’da 27 Eylül’de kaybolan ve dün cansız bedeni bulunan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ön otopsi raporundan bilgilere ulaşılmasının ardından buz kez de arama motorundaki geçmişi ve kütüphaneden okumak için aldığı son kitap ortaya çıktı.

21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin’e ne oldu? CNN Türk muhabiri Merve Tokaz Rojin’in sır ölümüne ilişkin yeni detayları anlattı.

CNN Türk muhabiri Merve Tokaz Rojin’in aramalarında ”Öldükten sonra cennete nasıl girileceği’, ölen kişinin banka hesabındaki paraya ne olacağı’ gibi başlıklar aranırken, aldığı son kitap ise Sait Faik Abasıyanık’ın Kayıp Aranıyor kitabı olduğu belirtildi. Rojin’in okuduğu bu kitap, ruh halini ve yaşadığı zorlukları daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir. Bu yeni bilgiler, olayın ardındaki sır perdesini aralamaya yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

“Özellikle ölümünden önce, daha doğrusu kaybolduğu günden önce yapmış olduğu bazı araştırmalar var. Bunları emniyet birimleri tespit edebiliyor ve o tespitlere göre de Rojin kaybolmadan önceki gün arama motorunda otopsi nasıl yapılır gibi bir şey araştırıyor. Yine ölen kişinin banka hesabındaki para ne olur ve öldükten sonra cennete nasıl gidilir gibi birtakım aramalar gerçekleştiriyor arama motorunda.” bilgisini paylaştı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül’de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı.

Kendisinden bir daha haber alınamayan Rojin Kabaiş’in cansız bedeni, salı günü, kaybolduğu sahilden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta, Tuşba ilçesine bağlı özellikle yazlıkların bulunduğu kırsal Mollakasım Mahallesi sahilinde, bahçe sulamaya gelen Mehmet Emin Ankay (60) tarafından bulundu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu