Ekonomi

Kredi kartından 750 lira kesinti düzenlemesi ertelendi

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, “Kredi kartlarından 750 TL’lik kesinti” teklifini de içeren, Savunma Sanayii Destekleme Fonu görüşmelerinin ertelenerek 2025’e bırakıldığını açıkladı.

Limiti 100 bin lira ve üzerindeki “kredi kartlarından 750 TL’lik kesinti” yapılmasını öngören yasa teklifi ertelendi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler “Teklifi daha detaylı ele almak üzere görüşmeleri sonlandırdık” dedi. Kamuoyunda büyük tepki çeken bu teklif, 2025 yılında yeniden Meclis’e gelecek.

Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, savunma sanayisinin herkes için büyük önem taşıdığını vurguladı. Özellikle çelik kubbe hava savunma sistemi ve diğer elektronik harp sistemleriyle ilgili ciddi ek kaynak ihtiyacı doğduğunu belirtti. Güler, “Bu yıl ve gelecek yıllar için ek kaynak ihtiyacımız vardı, teklifimizi verdik. Ancak vatandaşlarımızdan gelen itirazlar doğrultusunda bu unsurları daha detaylı incelemek için görüşmeleri durdurduk” dedi.

“Vatandaşın talebini göz önünde bulunduracağız”

AKP Grup Başkanı, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na bütçeden kaynak aktarıldığını belirtti. Güler, teklifte yer alan maddelerin daha ayrıntılı bir şekilde değerlendirileceğini söyledi:

“Teklifin bazı bölümleriyle ilgili itirazlar oldu. Vatandaşların bu taleplerini göz önünde bulunduracağız. Teklifi detaylı bir şekilde inceleyip, gerekirse değişiklikler yapacağız.”

Güler, teklifin geri çekilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı olup olmadığı sorusuna da yanıt verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanı’mız, teklifin titizlikle incelenmesi için talimat verdi.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu