Politika

Erdoğan: Cumhur İttifakı ve partimizin anayasanın ilk 4 maddesi ile sorunu yok

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Anayasa’nın ilk dört maddesi üzerine tartışmaların sürece katkı sağlamayacağını söyledi. Erdoğan, “Cumhur İttifakı ve partimizin Anayasa’nın ilk 4 maddesi ile sorunu yok.” dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaklaşık 3 saat süren kabine toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan açıklamalarının anayasa ile ilgili kısmında ”Son kabine toplantımızdan bu yana, iç siyasette ve dış politikada yine yoğun bir gündemle çalışmalarımızı sürdürdük. 1 Ekim Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 28. dönem 3. yasama yılının açılışını yaptık. Meclis hitabımızda Türk demokrasisini darbe anayasası utancından bir an önce kurtararak yeni sivil bir anayasayla buluşturma irademizi teyit ettik. 12 Eylül rejiminin silah tipçiyle millete dayattığı mevcut anayasamızın yapılan onca revizyona rağmen Türkiye’ye ve demokrasisine dar geldiğini, Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu her geçen gün net bir şekilde görebiliyoruz. Önyargıların esiri olarak ileri demokrasi hedefimize varılamayacağını herkesin idrak etmesini bekliyor. Tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermelerini samimiyetle temenni ediyoruz.

Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili, daha önce defalarca kamuoyuna açıkladığımız üzere, partimizin ve Cumhur İttifakı’nın herhangi bir sorunun olmadığını, ilk dört madde üzerinden yapılan tartışmaların da sürece katkı sağlamadığını tekraren ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu