Ortadoğu

Hizbullah, İsrail askeri üssünü vurdu! Ölü ve yaralılar var

İsrail ordusu, Hayfa kentinin güneyindeki askeri üsse Hizbullah’ın düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısında 4 askerin hayatını kaybettiğini, 7’si ağır 58 askerin de yaralandığını duyurdu.

Saldırıda hayatını kaybeden dört askerin isimleri yayınlanmak üzere hemen açıklanmadı. İsrail Savunma Bakanlığı, yedi askerin daha ağır yaralandığını ve 14 askerin de orta düzeyde yaralar aldığını söyledi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) sözcüsü Tümamiral Daniel Hagari, gece yarısından kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada, insansız hava aracının İsrail’de herhangi bir uyarı sireni çalmaması nedeniyle olayla ilgili koşulların incelendiğini söyledi.

Hagari, “IDF olay üzerinde tam operasyonel kontrole sahip,” dedi ve kamuoyunu saldırı hakkında söylenti yaymaktan kaçınmaya çağırdı. Gerçekler henüz belirleniyorken. “Bir İHA’nın uyarı vermeden nasıl ihlalde bulunup bir üssü vurabildiğini araştıracağız,” dedi. İsrail’in “savaşın başlangıcından beri” İHA’ların oluşturduğu tehdit ile karşı karşıya olduğunu ekledi.

“Daha iyi koruma sağlamamız gerekiyor,” dedi. “Bu olayı araştıracağız, bundan ders çıkaracağız ve gelişeceğiz.”

HİZBULLAH’TAN AÇIKLAMA

Hizbullah’tan yapılan açıklamada, Gazze’deki Filistin halkının direnişiyle dayanışmak, Lübnan ve halkını savunmak, Beyrut’taki Basta ve Nuveyri mahallelerine düzenlenen saldırılara karşılık için Hayfa kentinin güneyindeki Binyamina bölgesindeki İsrail ordusuna bağlı “Glolani Tugayı’nın eğitim üssüne İHA filosuyla” saldırı düzenlendiği kaydedildi.

Hizbullah’ın “ülkesini, halkını” korumak için göreve hazır olduğu, “düşmanı caydırmak görevinden geri durmayacağı” bildirildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu