Yaşam

Semih Çelik, iki kadını canice katlettiği gün mahalle esnafına “Üstüm nasıl olmuş, iyi mi?” diye sormuş

İstanbul Fatih’te cuma günü yaşanan vahşetle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i canice katleden kasap Semih Çelik’in daha önce 5 kez psikolojik sorunları nedeniyle tedavi gördüğü, olay günü fırına gidip, “Üstüm nasıl olmuş, iyi mi?” dediği öğrenildi.

Hürriyet’ten Ali Rıza Akbulut’un haberine göre, olayın yaşandığı gün Semih Çelik’in sokağının karşısındaki fırına uğrayarak orada üzerindekileri gösterdiği ve “Üstüm nasıl olmuş, iyi mi?” dediği öğrenildi.

Önceden Fatih’te oturan Semih Çelik, 2018 yılında Eyüpsultan’da çıkmaz sokaktaki 5 katlı bir evin 2. katına taşındı. Ancak Fatih’teki bağlarını hiç koparmadı, vaktini eski yaşadığı yerde geçirdi. 6 yıldır oturduğu semtin ne berberi ne emlakçısı ne de sokağın tek fırıncısıyla sohbet etti. Mahalle esnafı, “Arada sırada yüzünü görürdük, selam dahi vermezdi. Sadece buradaki evine yatmaya gelirdi” dedi.

Mahallelinin anlattığına göre, olay günü evden çıkan Semih Çelik, sokağın karşısındaki fırına uğruyor ve orada kıyafetlerini göstererek, “Üstüm nasıl olmuş, iyi mi?” diyor. Daha sonra ayrılıyor. Doğma büyüme Semih Çelik’in sokağında emlakçılık yapan Uğur Yılmaz (49), “Bizim mahallemiz köy gibidir, herkes birbirini tanır. Ancak biz, kendisini ve babasını tanımıyoruz. Çok az görürdük. Hele annesini hiç bilmiyoruz, sanırım Ankara’da kalıyormuş. Olay günü sabah babasıyla konuşuyor, babasına ‘Kız arkadaşım gelecek, kahvaltı yapacağız’ diyor. Babası da evden çıkıyor. Sonra öğreniyoruz ki çocuk iki kişiyi öldürmüş. Kasap olduğunu duyduk ama nerede bir şey bilmiyoruz” dedi.

70 yaşındaki mahalle sakini Hasan Şahin, “Semih Çelik’i birçok kez gördüm ama yalnızca gördüm. Temiz yüzlü, sakin bir çocuktu. Ancak bir diyaloğumuz, merhabalaşmamız yoktu. Buraya da birkaç sene evvel taşınmışlar, o zaman bina inşaat halindeymiş. Bırakın böyle bir olayı, hırsızlık bile olmazdı bizim mahallemizde, kapıda anahtar bırakırdınız. Böyle bir şey yaşanması çok kötü ve üzücü” diye konuştu.

Baba Adem Çelik polise verdiği ifadede oğlunun öldürdüğü Ayşenur Halil’in oğlunun sevgilisi olduğunu, Fatih’te öldürülen İkbal Uzuner’in ise okul arkadaşı olduğunu söyledi. Baba Çelik, çocuğunun psikolojik sorunları olduğunu ve bu nedenden dolayı daha önce hastanede yatarak tedavi gördüğünü söylemişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu