Yaşam

Semih Çelik’in katlettiği Ayşenur Halil için okuduğu üniversiteden başsağlığı

İstanbul Eyüpsultan’da Semih Çelik’in katlettiği Ayşenur Halil’in okuduğu üniversite tarafından yayımlanan taziye mesajında Ayşenur’un fotoğrafına yer verilerek, “Hayatının baharındaki öğrencimizi trajik bir şekilde kaybetmek, tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizi de dehşete düşürdü” denildi.

İstanbul Fatih’te Edirnekapı surlarının üzerine çıkan Semih Çelik, İkbal Uzuner’i öldürdükten sonra genç kızın başını kesip annesinin önüne attı. Ardından katil zanlısı surlardan atlayarak canına kıydı. Çelik’in kan donduran olaydan yarım saat önce de 19 yaşındaki Ayşenur Halil’i öldürdüğü tespit edildi.

Her iki genç kız da dün gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Bu olay gerçekten trajik ve dehşet verici. İki genç hayatın baharında kaybedildi Medipol Üniversitesi’nin taziye mesajı, öğrencilerinin kaybı karşısında duydukları acıyı yansıtıyor. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için toplumsal farkındalığın artırılması gerektiği açık.

Çelik’in katlettiği kurbanlardan olan Ayşenur Halil’in İstanbul Medipol Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü 2’inci sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Medipol Üniversitesi’nden Ayşenur Halil için taziye mesajı yayımlandı.

Ayşenur’un öğrencisi olduğu Medipol Üniversitesi sosyal medya hesabından bir taziye mesajı yayımladı.

Paylaşımda, “Eyüpsultan’da canice bir olay sonucu hayatını kaybeden Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü 2. sınıf öğrencimiz Ayşenur Halil’in vefatı hepimizi derinden üzdü. Hayatının baharındaki öğrencimizi trajik bir şekilde kaybetmek, tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizi de dehşete düşürdü” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu