Politika

‘4. madde kaldırılmalı’ diyen Yapıcıoğlu’ndan Özel’e: Süre 72 saat

 HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Anayasa’nın 4. maddesinin değiştirilmesi yönündeki açıklamalarına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına yanıt verdi. Yapıcıoğlu, Özel’e soru sordu ve “Sınav süresi, sorunun zorluğu ile mütenasip olarak 72 saattir” dedi.

Anayasanın 4. maddesinin değiştirilmesini isteyen Cumhur İttifakı üyesi HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kendisine “Benim HÜDA-PAR’a bir sözüm yok. Mikroba sen niye hastalık yapıyorsun diye hesap soramazsınız. Mikrop, mikroptur” sözleriyle tepki gösteren ve MHP lideri Bahçeli’ye “Sen bu HÜDA-PAR’a ne diyorsun Devlet Bey?” diye seslenen CHP Genel Başkanı  Özgür Özel’e bir soruyla cevap verdi.

Sosyal medyadan Özgür Özel’i alıntılayan Yapıcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Özgür Efendi!

Sana bir soru soracağım. Zorlanırsan kopya çekmek serbest. Ama çevrendeki beceriksizlere sorarsan sana yanlış yaptırabilirler.

Soru şu:
“Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik, Devrimcilik umdeleri CHP’nin ana prensipleridir… Tek parti döneminin icabı sayılarak Anayasaya sokulmuş olan bu 6 umdeyi Anayasadan çıkaracağız.” cümleleri hangi partinin seçim beyannamesinde yer almıştır.

Sınav süresi, sorunun zorluğu ile mütenasip olarak 72 saattir.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu