Yaşam

Narin’den 7 gündür haber yok: Adli Tıp Uzmanı Dokgöz: Soruşturma genişletilmeli

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta Kur’an kursundan çıktıktan sonra bir daha kendinden haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları devam ederken dün akşam, kayıp kızın evine 60 metre mesafede bir alan 6 görüntüleme cihazı ile didik didik arandı, ancak bir sonuç alınamadı.

Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde kendisinden haber alınamayan Narin Güran için gelen bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Narin’in güvenlik kamerasına en son yansıdığı bölgede bulunan saman yığınında yeniden bir arama yaptı.

Narin’in evine de 60 metre mesafede olan saman yığınındaki branda kaldırılarak deprem gibi afetlerde de kullanılan yer altı görüntüleme cihazı kullanıldı. AFAD ekiplerinin de katıldığı aramada bazı görevliler uzun şişler yardımıyla da arama yaptı. Ekipler yer altı görüntüleme cihazı ile samanlığa lazer tutarak görüntüleri inceledi. Arama çalışması sonucunda Narin’e ait bir ize rastlanmadı.

Narin Güran’ı arama çalışmalarında şimdiye kadar 12 bin 550 araç arandı, 130 kişinin ifadesi alındı, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama gerçekleştirildi. Güran’ın evine 20 metre mesafede tespit edilen kan lekelerinin ise Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada küçük kıza ait olmadığı belirtildi.

Olayı BirGün’e yorumlayan Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, “Burada kaybolan bir çocuk var. Bu çocuk kazayla bir yere mi düştü, biri tarafından öldürüldü mü? Sosyal medya sanki Narin Güran ölmüş de aranıyormuş gibi bir izlenim yaratıyor. Kayıp süresi uzadıkça çocuğu sağ bulma ihtimali de azalıyor. Cinayet söz konusuysa bu genelde tanıdıkları ya da yakınları tarafından yapılıyor. Canlı bulmaya yönelik araştırma ve soruşturmayı genişletmek gerekiyor. Canlı bulma aleyhine işlediği için ölü bulma da araştırılmalı. Çocuğun yakınlarından başlayarak soruşturma genişletilmeli” dedi.(Haber Merkezi)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu