Dünya

Cezayirli Imane Khelif cinsiyet tartışmasının ardından taciz davası açtı

Paris Olimpiyat Oyunları’nda cinsiyet tartışmasının merkezinde yer alan Cezayirli boksör Imane Khelif , sosyal medya platformu X’e taciz nedeniyle yasal işlem başlattı.

Altın madalya kazananın avukatı Cumartesi günü, Fransa’da resmi şikayette bulunduğunu söyledi. Khelif ve bir diğer altın madalyalı Tayvanlı Lin Yu-ting, sosyal medyada hararetli tartışmalara yol açan cinsiyet kimliğiyle ilgili yüksek profilli bir anlaşmazlığın merkezinde yer aldı.

Fransız Le Monde gazetesi, mahkeme belgelerine atıfta bulunarak, boks şampiyonunun “X hakkında, çevrimiçi tacizle mücadele için ulusal merkez olan Paris Cezaevi’ne şikayette bulunduğunu” bildirdi.

Khelif’in avukatı Nabil Boudi, şikayetin cuma günü yapıldığını söyledi.

“Boksör Imane Khelif yeni bir dövüşe, adalet, onur ve şeref mücadelesine başlamaya karar verdi” dedi ve “ağırlaştırılmış çevrimiçi taciz … [Paris savcılarına] şikayette bulunulduğunu” duyurdu.

“Sosyal medyada hakkımda söylenen her şey ahlaksız. Dünya çapında insanların fikirlerini değiştirmek istiyorum” dedi Khelif.

Şikayetteki kişiler, Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya şirketi X’te geniş takipçi kitlesine sahip “önemli siyasi figürler” olarak tanımlandı. Khelif’i hedef alan gönderiler “100 milyon görüntülemeyi aştı” diye ekledi.

Boudi, spekülasyonun “kötü niyetli kişiler tarafından körüklendiğini” söyledi. “Soruşturma, bu kadın düşmanı, ırkçı ve cinsiyetçi kampanyanın arkasında kimin olduğunu belirleyecek ancak aynı zamanda çevrimiçi linçleri besleyenlerle de ilgilenmek zorunda kalacak.”

Khelif’in aday olup olmadığı konusundaki tartışmalar, eski ABD Başkanı Donald Trump, Harry Potter yazarı JK Rowling ve bazı sağcı Fransız siyasetçilerin tepkisine yol açtı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu