Ortadoğu

Hamas, Haniye’nin yerine kimin geçeceğini görüşmeye başladıklarını açıkladı

Hamas, siyasi lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından, Siyasi Büro ve Şura Konseyi’nin yeni lideri seçmek için hemen istişarelere başladığını duyurdu. Açıklamada, bazı isimlerin atanmasıyla ilgili haberlerin asılsız olduğu vurgulandı.

Hamas, İran’ın başkenti Tahran’da öldürülen Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin yerine geçecek yeni ismi belirlemek için istişarelere başladığını duyurdu.

Hamas’tan yapılan açıklamada, hareketin “geçen yıllarda birçok liderini kaybetmiş olmasına rağmen kurumsallaşmış yapısıyla hızlıca yeni liderler seçmeyi başardığı” ifade edildi. Haniye suikastının ardından, Siyasi Büro ve Şura Konseyi’nin yeni lideri seçmek için hemen istişarelere başladığı belirtildi.

Hamas’tan yapılan açıklamada, basın ve sosyal medya platformlarında hareketin liderliğine bazı isimlerin atanmasıyla ilgili çıkan haberlerin asılsız olduğu vurgulandı. İstişareler bittiğinde sonucun kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

Açıklamada, “Haniye’nin suikasta uğramasının, Hamas’ın ve Filistin direnişinin azim ve kararlılığını artırmaktan başka bir işe yaramayacağı, onun kanının direniş ateşini daha da harlayacağı” ifade edildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu