Ortadoğu

Beşar Esad’dan, Erdoğan’ın görüşme çağrısına yanıt

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşme çağrısını değerlendirdiği açıklamasında, Suriye’nin çıkarlarına uygun olması halinde mevkidaşıyla masaya oturmaya hazır olduğunu belirtti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Esad, Erdoğan’ın çağrısı ışığında Cumhurbaşkanı’yla görüşme olasılığına dair sorular üzerine “Şayet görüşme ülkenin çıkarlarına uygun olursa, yapacağım” yanıtını verdi.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın haberine göre, konuya ilişkin soru üzerine Esad, “Birçok kez söylediğimiz gibi, ilişkiyi geliştirmeye yönelik her türlü girişime olumlu bakıyoruz ve bu da doğal bir şey. Kimse komşularıyla sorun yaratmayı düşünmez ama bu, kuralların dışına çıkmamız gerektiği anlamına gelmez” yanıtını verdi. Esad, Erdoğan ile “Türk askerlerinin Suriye topraklarından çekilmesinin gündeme gelmesi halinde görüşeceğini” belirtti.

Esad ayrıca, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Suriye ile yapılan görüşmelere dair dün yaptığı açıklamaya ilişkin, “Bizim için gizli olan bir şey yok, Suriye’de hiçbir şey gizli değildir, her şey açıktır” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu