Dünya

Fransa Başbakanı Gabriel Attal istifasını açıkladı

Fransa’da erken seçimlerde partisi ikinci gelen Başbakan Gabriel Attal istifasını açıkladı.

Kameralar karşısına geçerek istifasını Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a sunacağını duyuran Attal, öte yandan eğer ayrılma talebi reddedilirse, “görevi gerektirdiği kadar” koltuğunda kalacağını kaydetti.

Yeni seçilen 577 milletvekili tebrik eden Attal, Meclisi feshetme kararını kendisinin seçmediğini ve bunun sonuçlarına katlanmayı reddettiğini söyledi.

Attal, “Cumhuriyet İçin Hep Birlikte” ittifakının adaylarıyla mücadele etmeye karar verdiklerini belirterek, “aşırıcı partilerin” Mecliste salt çoğunluğunu oluşturamadığına dile getirdi.

Kendi ittifaklarının da Mecliste çoğunluğa ulaşamadığına dikkati çeken Attal, “Bu seçimde temsil ettiğim siyasi grup, bu akşam çoğunluğu sağlayamıyor. Cumhuriyet geleneğine ve prensiplerime uygun olarak yarın sabah Cumhurbaşkanı’na istifamı sunacağım.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Attal’ı Ocak ayında başbakan olarak atamıştı. 34 yaş ile Fransa tarihinin en genç başbakanı olan Attal ülke siyasetinde popüler bir isim ve farklı siyasi kampların temsilcileriyle iyi diyalog kurabilmesiyle tanınıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu