Politika

Türkiye’den Kürdistan Bölgesi kurtarma ekibine Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası

Maraş merkezli depremlerde afet bölgesinde hizmet veren Kürdistan Bölgesi acil durum ekibine Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası verildi. Kürdistan Bölgesi temsilcisi Albay Albay Tahsin Şero Ahmed madalyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen, 6 Şubat depremlerinde fedakârlık gösteren yerli ve yabancı arama kurtarma ekiplerine verilen “Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı Tevcih Töreni” Salı günü Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Deprem bölgesinde günlerce insanüstü bir gayret sarf ederek arama kurtarma çalışmalarına destek veren Kürdistan Bölgesi acil durum ve müdahale ekibi törende Türkiye Cumhurbaşkanlığı tarafından “Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı” ile ödüllendirildi.

6 Şubat Maraş merkezli depremlerin ardından Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Barzani Yardım Vakfı ve Irak Kızılayı Erbil Şubesi ekiplerinden oluşan yardım ekibi deprem bölgesine yardıma gitmişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu