Politika

CHP’li Ağbaba: ‘Herkesi Adıyaman’a destek olmaya çağırıyorum’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, deprem bölgesi Adıyaman’da; “Çadırdan gıdaya, sudan giyim eşyasına kadar her şeye ihtiyaç var. Sabuna, şampuana, ayakkabıya ihtiyaç var. Herkesi Adıyaman’a destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Maraş depremlerinin ardından siyasiler deprem bölgelerini ziyaret etmeye devam ediyor. Veli Ağbaba’da depremin yıkıcı etkisinin en çok his edildiği kent olan Adıyaman’da açıklamalarda bulundu.

Ağbaba’nın açıklamaları şöyle:

“Sevgili kardeşim Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere şahsında bütün Adıyamanlılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Burada çok ilginç, trajik bir şey var. Saat tam 04.17’de durmuş. Felaket saati olarak hafızalara kazınacak. Anlaşılıyor ki, açıklanan resmi kayıtlar ve gerçek arasında fark olduğunu görüyoruz. Adıyaman resmen yerle bir olmuş. Adıyaman’da özellikle bu bölge, Atatürk Bulvarı bir enkaz halinde. Yerle bir olmuş durumda. Çok az bina ayakta kalabilmiş durumda. Ayrıca yaşamın da olduğu şehir burası. Dolayısıyla açıklanan resmi rakamların gerçeği yansıtmadığını tahmin edebiliriz.

Buradan da bizi izleyenlere bir çağrı yapmak istiyorum. Adıyaman hakikaten çalışkan insanların ama bir o kadar da yoksul insanların olduğu bir kent. Burada insanların her şeye ihtiyaçları var. Çadırdan gıdaya, sudan giyim eşyasına kadar her şeye ihtiyaç var. Sabuna ihtiyaç var, şampuana ihtiyaç var, ayakkabıya ihtiyaç var. Bu soğuk günlerde üzerlerine giyecek monta ihtiyaç var. Katkıda bulunmak isteyen insanlar olursa, Adıyamanlıların dayanışma içerisinde bulunmak isteyen arkadaşlarımız varsa Abdurrahman Tutdere ile o insanlara ulaşılabilir. Bu dayanışma için tüm yurttaşlarımıza teşekkür ederim. Burası tütün ile anılan bir şehir, maalesef yoksullukla, mevsim işçilik ile anılan bir şehrimiz. Herkesi Adıyaman’a destek olmaya davet ediyorum.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu