Dünya

Başkan Neçirvan Barzani Münih Güvenlik Konferansı’na katılmak üzere Almanya’ya gitti

Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Başkanı Barzani, Münih Güvenlik Konferansı’na katılmak üzere Almanya’nın Münih kentine geldi.

Başkan Neçirvan Barzani, Münih Güvenlik Konferansı’na katılmak üzere resmi davetli olarak 17 Şubat 2023 Cuma günü Almanya’nın Münih kentine geldi.

Konferansa Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri, Asya, Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika’dan 40’tan fazla cumhurbaşkanı, başbakan ve 90 dışişleri bakanı katılıyor. 

Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden (KBY) yapılan açıklamaya göre Neçirvan Barzani, güvenlik ve istikrar ile dünyanın karşı karşıya olduğu zorluklarla ilgili toplantı ve tartışmalara katılacak.

Konferansa Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Başbakanı Muhammed Şii Sudani davet edildi.

Konferansın üç günü boyunca Neçirvan Barzani, konferansın katılımcıları ve katılımcıları ile çeşitli görüşmeler yapacak.

Konferans ve bu yılın temaları

1963 yılında kurulan Münih Güvenlik Konferansı’na bu yıl 40’tan fazla cumhurbaşkanı, başbakan ve 90 dışişleri bakanı katılıyor.

Konular arasında Atlantik savunma politikası, küresel siyasi dinamikler, küresel insan güvenliği, güvenlik ve teknoloji istikrarı ve siber terörizm, Çin-Avrupa ilişkileri, Rusya-Ukrayna savaşı, enerji ve iklim değişikliği yer alıyor.

Savaşın Avrupa’yı kasıp kavurmasının üzerinden bir yıl geçtiği için, Münih Güvenlik Konferansı hiçbir zaman bundan daha önemli olmamıştı. Batılı yetkililer, siyasi ve ekonomik yönlerini etkileyen faktörleri tartışacaklar. Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın bu görüşmelere katılması, Erbil ve Bağdat’ın dünya siyaset ve enerji haritasındaki önemini gösteriyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu