Ortadoğu

Israel Hayom yazdı: İsrail pazarlık için Sinvar’ın cenazesine el koydu

Israel Hayom gazetesi, Sinvar’ın öldürülmesinin ardından otopsinin Abu Kabir Adli Tıp Enstitüsü’nde gerçekleştirildiğini ve cenazenin “gizli bir yerde” tutulduğunu yazdı. Haberde, cenazenin ileride pazarlık kozu olarak kullanılma ihtimaline de dikkat çekildi.

İsrail basını, bugün yaptığı açıklamada, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın cenazesinin otopsi işleminin tamamlandığını duyurdu.

Otopsi sonuçlarına göre, Sinvar’ın başından uzak mesafeden ateşlenen bir kurşunla vurulduğu, ayrıca bir havan mermisi nedeniyle yaralandığı ve vücudunda şarapnel parçaları bulunduğu belirtildi. İsrail ordusuna bağlı radyo, Sinvar’ın ölümünün ardından parmak izini incelemek amacıyla parmağının kesilip teste gönderildiğini bildirdi.

Ayrıca adli tıp ekibi, yeraltı savaşının zorlu koşullarına rağmen Sinvar’ın yeraltı sığınaklarında uzun süre kalmasından kaynaklanan önemli bir sağlık bozulmasına dair bir kanıt bulamadı.

İsrail’in Sinvar’ın ölümüyle ilgili yayımlanan karelerde, Sinvar’ın maskeli şekilde oturduğu ve bir insansız hava aracına tahta bir levha fırlattığı anlar yer alıyor. Daha sonra binaya atılan bir tank mermisiyle öldürüldüğü açıklandı. İsrail ordusunun açıklamasına göre, Sinvar bulunduğunda üzerinde kurşun yeleği, tabanca, el bombaları ve yedek mermi şarjörleri vardı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu