Politika

AKP Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala’dan çözüm süreci açıklaması

AKP Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti’li milletvekilleri tokalaşmasının ardından başlayan yeni ‘çözüm süreci’ tartışmaları hakkında konuştu. Ala, “Sorun da farklı bulunacak çare de farklı, masamızda çözüm süreci yok. Geçmişte oldu, bitti. Her seferinde aynı şeyi yapmak durumunda değiliz ki” dedi.

Ala, Anadolu Yayıncılar Federasyonunda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Siyasette yaşananları ‘pozitif bir iklim’ olarak değerlendiren Ala, “Partiler ve liderler arasında bir diyalog ikliminin olduğu çok açık. Diyalog iklimi oluştu ve buna da gelişmelerle katkıda bulunuyorlar” dedi.

“Çözüm süreci mi başlıyor?” sorusu etrafındaki tartışma, yorum ve haberlerin anımsatılması üzerine Ala, “Bizim şu anda masamızda böyle bir şey yok. O daha önce yapıldı, oldu bitti. O zaman kendi zaviyemden söyleyeyim, Türkiye o günden bugüne bir çok şey yaşadı. Şimdi sorun da farklı, o sorunlara bulunacak çare de farklı. Yani her seferinde aynı şeyi yapmak durumunda değiliz ki. Tabii ki onların da doğrusuyla, eksiğiyle, yanlışıyla fazlasıyla gördüğü fonksiyon vardır” diye konuştu.

Ala, farklı alanlarda yapısal reformlara ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek “Artık Türkiye’nin yeni şeyleri tartışıyor olması lazım. Yani sürekli hafızamızda kalmış, çözsek bile, çözmüş olsak bile dönüp dönüp aynı şeyleri tartışıyor olmamızın bize bir faydası…’Bazılarını çözdük, bazılarını da çözemiyoruz’ diyelim. Takılıp kalmanın bir anlamı yok, bir sonraki aşamaya geçelim. Belki orada elde ettiğimiz imkanlarla diğer meseleleri çözeriz, kalmış olan, çözemediğimiz meseleleri çözeriz” ifadelerini kulandı.

AKP’nin devrim niteliğinde reformlar yaptığını savunan Ala, “24 saat Kürtçe kanal yayın yapıyor. Bunlar aşıldı. O süreçlerin belli yerinde Ortadoğu tarumar oldu. Türkiye, o reformlarını yapmamış olsaydı Irak ve Suriye’ye döndürmek isteyen projelere yenilirdi” ifadelerini kaydetti.

Efkan Ala, yaptığı açıklamada yeni anayasa tartışmalarına ilişkin de  “Masayı bir kuralım. Tartışmak, konuşmak ve bir araya gelmek için anlaşalım. Orada herkes görüşünü söyleyecek” yorumunda bulunan Ala, siyasette normalleşme adımlarına da değinerek “180 derece fikirler olsa da bunlar çok önemlidir” ifadesini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu