Dünya

Milton Kasırgası: ABD’de en az 16 kişi öldü

ABD’de şiddeti Kategori 5’e kadar yükselen Milton Kasırgası, perşembe günü Florida eyaletine güç kaybederek ulaştı. Florida’ya ulaştığında üçüncü kategoriye düşen kasırga, kıyıya çıkmasından yaklaşık 90 dakika sonra ikinci kategoriye geriledi. Kasırganın ürettiği rüzgarlar saatte 165 km’ye kadar düştü. Kasırga nedeniyle ABD’de şimdiye kadar en az 16 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

ABD’de bir süredir beklenen Milton Kasırgası karaya vurdu. Yüzyılın en büyük kasırgası olacağı tahmin edilen Milton Kasırgası ABD’nin Florida eyaletindegüç kaybederek ulaşması sonucu  Florida Valisi Ron DeSantis, “en kötü senaryonun” yaşanmadığını, ancak kasırga etkilerinin önümüzdeki günlerde sel baskınları şeklinde ortaya çıkabileceğini söyleyerek bölge sakinlerini uyardı.

Milton Kasırgası Atlas Okyanusu’na doğru ilerledi, ancak kasırga şiddetinde rüzgarlar ve karada şiddetli yağmurlar bekleniyor. Kasırga kaynaklı deniz suyu baskınları uyarısı yapılıyor. Florida sakinleri, eyalete hortumlar, seller ve fırtına getiren Milton Kasırgası’nın vurduğu bölgeleri ziyaret etmemeleri konusunda uyarılıyor.

Florida sakinleri, eyalete hortumlar, seller ve fırtına getiren Milton Kasırgası`nın vurduğu bölgeleri ziyaret etmemeleri konusunda uyarılıyor.

Bölgede 3 milyonun üzerinde haneye elektrik verilemiyor; batıdaki bazı bölgelerde su kesintisi yaşanıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu