Politika

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci istifa etti

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, oğlunun adının bir adli soruşturmada geçmesini gerekçe göstererek partisinden istifa etti.

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, X hesabından yaptığı açıklamada “Bu sürecin mensubu olmaktan gurur duyduğum partime ve dava arkadaşlarıma zarar vermemesi için partimden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

Zenbilci, X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Asla tasvip etmediğim bu durum nedeniyle soruşturmanın etkin yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması en büyük beklentimdir. Bu sürecin mensubu olmaktan gurur duyduğum partime ve dava arkadaşlarıma zarar vermemesi için partimden istifa ediyorum. Kamuoyuna saygıyla”

Bu gönderiden hemen sonra X hesabı erişime kapatıldı.

Yerel medyadaki bazı haberlerde, oğluna “uyuşturucu madde” nedeniyle soruşturma başlatıldığı ve şu an yurt dışında olduğu belirtildi.

Kariyerine Kültür Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü’nde memur olarak başlayan Ahmet Zenbilci, 2004-2009 yıllarında Adana’nın Sofulu beldesinde, 2009-2014’te yine aynı kentteki Sarıçam Belediyesi’nde başkanlık yaptı.

En son Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 27. ve 28. yasama dönemlerinde AK Parti Adana Milletvekili olarak seçildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu