Yaşam

Narin Güran cinayeti soruşturması: Çuvalın içinde kimlik kartı bulundu

Diyarbakır’da Kur’an Kursu’ndan çıktıktan sonra kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında çuval içinde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında, cesetten alınan 91 farklı numuneden herhangi bir sonuca ulaşılamadı. Klasik otopsi raporunda, farklı kişilere ait DNA veya doku örneğine rastlanmadığı belirtildi. Dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise, çuvalın içinde Narin’in kimlik kartının da bulunması oldu.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, Narin’in kimlik kartı, öldürüldükten sonra konulduğu çuvaldan çıktı.

Öte yandan Narin Güran’ın öldürüldüğünde üzerinde olan şortunun sol cebinden çıkan 1 adet kalem pil üzerinde de DNA bulgusu olabileceğine dair örnekler alındı, ancak bununla ilgili de bir tespit yapılamadığı belirlendi.

Cesetten toksikolojik inceleme için çuval içinden elde edilen 1 kap toprak, 1 kap saç, 1 tüp mesane yıkama sıvısı, 1’er kap kas, mide içeriği ile karaciğer, böbrek örnekleri alındı. Entomolojik inceleme için ceset üzerinden ölü larva, canlı larva ve pupa alındı.

Histopatolojik inceleme için beyin, akciğer, cilt altı doku örnekleri alındı. Cesetten biyolojik inceleme için başucundaki çantasından alınan sürüntü, terlik, tişört, atlet, çanta fermuarı, çanta iç kısmı, şort arka kısım sürüntüsü, etek, kırmızı yazma, kırmızı plastik toka, pembe düğme;, pempe çanta, Elifbası, ayak ucundaki çanta ipi sürüntüsü, çuvala bağlı pembe çanta ipi sürüntüsü, külot ön kısım iç sürüntüsü, sağ ve sol kasık sürüntüsü, ağız içi, yüz ve göğüs, iç ve dış genital bölge sürüntüleri, el ve tırnak sürüntüleri, çuval dışına düşmüş 2 diş ile 1 adet ayak tırnağından da numuneler alındı.

Tüm bu örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. 91 numune ayrı ayrı tetkik edildi, ancak farklı kişilere ait herhangi bir DNA bulgusuna rastlanılmadığı mütalaa edildi.

Şimdi faillere dair somut delil elde edilmesi için gözler TÜBİKAK’a gönderilen görüntü çözümleriyle ilgili rapor ile Van Jandarma Bölge Kriminal Laboratuarı’na gönderilen örneklerden çıkacak rapora çevrildi.

Soruşturma kapsamında, otomobilinde Narin’e ait DNA izleri bulunan amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile yenge Hediye Güran’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

Ayrıca gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve telefonunda uygunsuz görüntüler olduğu iddia edilenTavşantepe Mahallesi imamı R.K. hakkında da idari soruşturma başlatıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu