Yaşam

Amedspor’dan suç duyurusu: ‘Milyonlarca lira zarara uğradı’

Amedspor, Diyarbakır Stadyumu’ndaki saha zemininin uygunsuzluğu nedeniyle Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne görevi kötüye kullanma suç duyurusunda bulundu.

Amedspor Yönetim Kurulu üyesi Avukat Neşet Girasun tarafından yapılan suç duyurusunda, Diyarbakır Stadyumu’nda oynanan ilk İstanbulspor karşılaşmasında saha zemininin futbolcuların sağlığı için risk oluşturduğu ve seyir keyfini olumsuz etkilediği belirtildi. Zemin sorunu nedeniyle Sakaryaspor ve Kocaelispor maçlarının dışarıda oynanmak zorunda kaldığı ifade edildi.

Suç duyurusunda, “Stadyumun bakım-onarımı ve her zaman futbol oynamaya elverişli bir durumda hazır tutulması Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün asli görevlerinin başında olmasına rağmen ilgili kamu görevleri ihmal ederek görevi kötüye kullanma suçu işlemişlerdir. Amed stadyumunda oynanan son resmi müsabaka 04/05/2024 tarihinde Amedspor-Menemen Belediyespor arasında oynandığı ve TFF 1. Lig kura çekiminin 24/07/2024 tarihinde yapıldığı Amedspor’un kendi evinde yani Amed stadyumunda yıl boyunca oynayacağı maç takvimi belirlendiği olguları da dikkate alındığında, ilgili kamu görevlilerinin ağır ihmalleri ile suç işlediklerini göstermektedir” denildi.  

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu