Politika

Kulis: ‘Etki ajanlığı’ hortladı, yeniden 9. Yargı paketine eklenecek

TBMM Genel Kurulu, 1 Ekim’de yeni yasama yılına Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi ile 9. Yargı Paketi’nin görüşmeleriyle başlayacak. Tepkiler üzerine geri çekilen etki ajanlı düzenlemesi yeni yasama dönemiyle birlikte yeniden gündemde. Kulislere göre tartışmalı düzenleme yeniden pakete eklenecek.

TBMM Genel Kurulu, sahipsiz hayvanlara yönelik Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin kabul edilerek yasalaşmasının ardından alınan karar gereğince 1 Ekim’e kadar tatile girmişti.

Gazete Duvar‘ın haberine göre ,AK Parti ve MHP’den gelen açıklamalara göre yeni dönemin önemli gündem maddelerinden biri yeni anayasa olacak. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un dönem başlamadan önce yeni anayasa yapımı ile ilgili Meclis’te grubu bulunan partilere bir çağrı daha yapması bekleniyor. Yeni anayasa tartışmasına içtüzük değişikliğinin de eklenmesi sürpriz olmayacak. Meclis Genel Kurulu’nda ele alınacak yasa çalışmaları için de hazırlıklar başladı. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda değişiklik teklifi, Öğretmenlik Meslek Kanununda değişiklik teklifi ve kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen teklif, Meclis gündeminde görüşülmeyi bekliyor. Edinilen bilgiye göre ilk ele alınması beklenen teklif Yargı paketi olacak. Ancak yaz tatili nedeniyle tartışmalı bazı düzenlemelerin çıkarıldığı teklifin yeni yasama dönemi ile birlikte genişletileceği ifade ediliyor. Paket hazırlanırken gündeme gelen ama eleştiriler üzerine geri çekilen “Etki ajanlığı” düzenlemesinin de yeniden ekleneceği kaydediliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu