Politika

HÜDA-PAR’dan yeni anayasa açıklaması: Anayasada değiştirilemez madde olmasın

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Faruk Dinç, “Toplumun ortak sorunlarından bir anayasa, yeni, sivil ve adil bir anayasa oluşturulsun. Biz diyoruz ki anayasalarda değiştirilemez madde olmasın. İlkesel olarak insanların düşüncesine ipotek konulmasın.” dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Malatya’da sürdürdüğü 3 günlük ziyaret ve incelemelerin ardından İl Başkanı Behcet Sevgili ve il yönetimi ile birlikte kentteki ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.

Anayasa tartışmaları ile ilgili sorulan bir soruya yanıt veren Milletvekili Dinç, “Yeni anayasayla ilgili aslında biz çok açık ve net kendimizi ifade ediyoruz. Ama birileri bilinçli bir şekilde sözlerimizi çarpıtmaya çalışıyor. Biz diyoruz ki yeni anayasa sıfır olsun. Sıfır bir sayfa alalım, bir masanın üstüne koyalım ve yeni bir anayasa yapalım. Anayasa demek toplumsal sözleşme demektir. Toplumun her kesimi getirsin buraya metnini koysun ve bunlardan ortak bir sözleşme çıkaralım. Kırmızı çizgilerimiz mi var? Kırmızı çizgilerimiz cebimizde kalsın. Herkes kırmızı çizgilerini birbirine dayatırsa bir şey çıkar mı ortaya? Çıkmaz. Ama toplumun ortak sorunlarından bir anayasa, yeni, sivil ve adil bir anayasa oluşturulsun. Biz diyoruz ki anayasalarda değiştirilemez madde olmasın. İlkesel olarak insanların düşüncesine ipotek konulmasın. Aslında çok insani bir şey söylüyoruz. Ama birileri farklı tarafa bilinçli bir şekilde, ısrarla çekmeye çalışıyor. Bizim düşüncemiz bu kadar nettir.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu