Ortadoğu

İsrail’den Hizbullah’a siber saldırı: 9 ölü.2800 yaralı

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah üyelerinin kullandığı ‘pager’ isimli çağrı cihazlarının İsrail’in siber saldırısı ile patlaması bomba etkisine neden oldu. Felaketin yaşandığı bölgede en az 9 ölü ve 2 bin 800 yaralının olduğu belirtildi.

30 dakika boyunca sürdü

Patlamalar, Beyrut’un güney banliyölerinde gerçekleşti ve yaklaşık 30 dakika sürdü. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, Hizbullah yetkilileri, savaşçılar ve sağlık görevlilerinin ağır yaralandığını bildirdi. Patlamaların neden olduğu büyük hasar ve güvenlik zafiyeti, İsrail ile süregelen gerginliğin bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

İsrail tarafından yapılan saldırıda 9 kişi hayatını kaybederken 2800 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi sürüyor.

Reuters, Beyrut’ta yaşanan patlamalarda, bir Hizbullah milletvekilinin oğlunun da öldüğünü bildirdi.

Patlamaya ilişkin açıklamalarda bulunan üst düzey bir Hizbullah yetkilisi, saldırılarda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın zarar görmediğini kaydetti.

Hizbullah’a yakın bir kaynak, Lübnan’ın doğusunda bir Hizbullah üyesinin çağrı cihazının patlaması sonucu 10 yaşındaki kızının hayatını kaybettiğini söyledi.

Yakınları AFP’ye yaptığı açıklamada, “Bekaa Vadisi’nde 10 yaşında bir kız çocuğu, babasının çağrı cihazının yanında patlaması sonucu şehit oldu” dedi.

Gruba yakın bir kaynak, Hizbullah’ın Lübnan genelinde yüzlerce üyesinin anons cihazlarının patlaması sonucu yaralanmasının ardından ilk kez ölümünün gerçekleştiğini doğruladı.

Hizbullah’a bağlı “uzman birimlerin bu patlamaların nedenlerini güvenlik ve teknik açıdan kapsamlı şekilde soruşturduğu” ifade edilen açıklamada, yaralıların Lübnan’ın çeşitli bölgelerindeki hastanelerde tedavi altına alındığı aktarıldı.

Açıklama şunlar kaydedildi:

“Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz. Halkımızı, Siyonist düşman İsrail’in psikolojik savaşı lehine yürütülen asılsız haberler ve yanlış bilgi yayma girişimlerine karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bu tür söylentiler, özellikle İsrail’in kuzeydeki durumu değiştirme tehditleriyle eş zamanlı olarak gündeme getirilmektedir. Direniş, tüm birimleri ve seviyeleri ile Lübnan’ı ve kararlı halkını savunmak için en yüksek hazırlık seviyesindedir.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu