Ortadoğu

Neçirvan Barzani: Seçim sürecinde tüm taraflar yasal düzenlemelere bağlı olmalı

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan parlamento seçim sürecinde tüm tarafların yasal düzenlemelere bağlı kalmaları ve seçim kampanyasının sakin bir şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Başkan Neçirvan Barzani, Zaho’ya yaptığı ziyaret kapsamında, Bağımsız Zaho İdaresi Yöneticisi Guhdar Şeyho ve idari birimlerin yetkilileriyle bir araya geldi.

Toplantı sırasında, Zaho yönetiminden denetçiler ve yetkililer, devam eden çalışmaları, projeleri ve faaliyetlerinin yanı sıra Zaho şehrindeki ve bir bütün olarak yönetimdeki mevcut idari koşullar ve hizmetler hakkında genel bir bakış sundular. Ayrıca, gelecekteki girişimleri ve projeleriyle ilgili görüşmelerde bulundular.

Başkan Neçirvan Barzani, devam eden krizler ve zorluklar ortasında bile bölgeyi birçok alanda tanıtma çabalarından dolayı yönetimin denetçilerine ve yetkililerine teşekkürlerini dile getirdi. Girişimlerinin ve sorumluluklarının başarısı için sarsılmaz desteğini yineledi.

Görüşmede ayrıca Kürdistan Parlamentosu seçimleri konusu da ele alındı. Cumhurbaşkanı, sürecin başarılı bir şekilde yürütüleceği yönündeki iyimserliğini dile getirerek, tüm tarafların yasal düzenlemelere uymasının ve aynı zamanda barışçıl bir seçim kampanyasının sürdürülmesinin önemini vurguladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu