Ortadoğu

Liderlerden Büyük Eylül Devriminin 63. yıl dönümünde mesaj

Irak’a karşı başlatılan özgürlük mücadelesinin önemli aşaması olan Büyük Eylül Devrimi’nin 63. yıl dönümünde Irak Kürdistan Bölgesi liderler mesaj yayımladı.

Mesud Barzani, 63. yıl dönümünde yayımladığı mesajda Eylül Devriminin “Kürt’ün oluşturduğu ülkenin varlığınıki en büyük siyasi ve silahlı devrimi” olduğunu ve “Kürt’ün meşru davasını birkaç adım desteklediğini” söyledi.

Mesajının devamında Başkan Barzani, “Ölümsüz Barzani’nin önderlik ettiği Eylül Devrimi, Kürt gözeneklerini ve isyanlarını yeniden tesis etmiş, Kürt gözenekli baskı ve işgale karşı kurtuluş mücadelesinin devamı için güçlü bir siyasi, demokratik ve halkçı temel haline gelmiştir” dedi.

“Bu kahramanlar halkları için tarih yazmışlar”

Eylül Devriminde şehit olan tüm Peşmergelerin şahsında tüm Kürdistan şehitlerini selamlayan Başkan Barzani “Bu milli gururda izini bırakan tüm Peşmergelerin, savaşçıların ve kahramanların fedakarlığını ve çalışkanlığını da takdir ediyorum. Bu kahramanlar halkları için tarih yazmışlar, onun birinin yaşamı ve mücadelesi bizim için ders niteliğindedir” ifadesini kullandı.

“İlham kaynağı oldu”

Başkan Mesud Barzani “Eylül Devrimi, hikayeleri ve cesaretiyle, önderlik, Peşmerge ve kitlelerin direnişiyle Kürtlerin meşru davasını birkaç adım taşımış ve Kürtlerin özgürlük mücadelesinin diğer aşamalarına ilham kaynağı olmuştur” kullanmıştır.

Neçirvan Barzani

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Eylül Devrimi’nin özgürlük uğruna her türlü fedakarlığı yapan bir halkın meşru davasının sesi olduğunu belirtti.

Neçirvan Barzani, Eylül Devrimi’nin 63. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Eylül Devrimi’nin tüm Kürdistanlıların ulusal düşüncesinin, kimliğinin, onurunun, Kürdistan halkının baskı ve işgale karşı mücadele etme konusundaki çelik iradesinin özü haline geldiğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı, mesajında, “Kürdistan halkının tüm anayasal haklarını koruma ve gerçekleştirme yönündeki güçlü iradesini ve tüm topluluklar arasındaki dayanışmayı” vurguladı.

“Devrimin yüksek ilke ve değerlerine sımsıkı sarılacağız.” diyen Neçirvan Barzani,” Zafere ulaşana, şehitlerin daha iyi bir geleceğe yönelik hayallerini gerçekleştirene kadar özgürlük ve demokrasi mücadelemizi umut ve iyimserlikle sürdüreceğiz.” dedi.

Mesrur Barzani

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Mesrur Barzani, bugün (11 Eylül 2024) Eylül Devrimi’nin 63. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Kürdistan’ın devrim önderi Mele Mustafa Barzani önderliğinde ulusal, ülke çapında ve kapsamlı bir Kürdistan devrimi olduğunu bildirdi.

Mesrur Barzani’nin açıklamasına göre Eylül Devrimi’nin anılması, “meşru hakları uğruna Kürdistan topraklarını ve halkını savunmaktan vazgeçmeyen Kürdistan halkının kurtuluş mücadelesinin parlak bir aşamasının anılmasıdır.”

Eylül Devrimi’ne katılan Peşmergeler ile tüm mücadeleci insanları anana Başbakan, “Eylül Devrimi’nin adaleti, birlik ve beraberliği tesis etme, baskı ve haksızlığa karşı durma konusundaki yüksek değerleri, bize her zaman Kürdistan halkına daha fazla hizmet etmek ve ulusal kazanımlarımızı korumak için çalışma konusunda ilham vermiştir.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu