Ortadoğu

Duhoklu iş insanı İstanbul’da Kürtçe konuştuğu için bıçaklanarak öldürüldü

Dün gece Iraklı iş insanı Hakim Lokman’ın, İstanbul’da Fatih ilçesi Aksaray semtinde, Kürtçe konuştuğu için bir grubun saldırısında kalbine aldığı bıçak darbesi ile öldürüldüğü ileri sürüldü. Saldırı sonrası valilik cinayeti araştırmak için heyet görevlendirdi.

 Irak Kürdistan Bölgesi’nin Duhok kentinde Hakim Lokman adlı iş insanı arkadaşları ile birlikte geldiği İstanbul Aksaray’da bir otele yerleşti. İddiaya göre, 45 yaşındaki Lokman Hakim, Irak’tan arayan bir yakını ile telefonda Kürtçe konuşması sonrası bir grup tarafından taciz edildi. Yanında bulunan iki yakını ile grup arasında yaşanan tartışma sonrası Lokman, grup tarafından önce dövüldü sonra kalbine bıçak darbesi aldı. Lokman’ın yanında bulunan iki yakını da da kalabalık olduğu bildirilen grupla yaşanan kavgada darp edildi. Lokman, kalbine aldığı bıçak yarası nedeniyle olay yerinde hayatını kaybetti.

Olay sonrası saldırganlar kaçarken, hayatını kaybeden Hakim Lokman’ın yanındaki iki yakını Sait Muhsin ve Şeyh Bilal, güvenlik güçleri tarafından kısa süre gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İstanbul Valiliği bir heyet görevlendirdi

Vali Yardımcısı, Emniyet’in Asayiş ve Cinayet Şube Büro Amirlikleri’nden oluşan heyet, Adli Tıp’ta inceleme yaptı. Irak’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevli bir diplomatın ise Adli Tıp’a gidip bilgi aldığı bildirildi.

Cenazesi ailesine teslim edildi

Saldırıda yaşamını yitiren Hakim Lokman’ın cenazesi yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Cenaze nakil aracıyla Habur Sınır Kapısı’na, oradan da defnedilmek üzere Duhok’a götürülecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu