Politika

PWK Diyarbakır Yenişehir İlçe Teşkilatı Mazbatasını Aldı

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Diyarbakır Yenişehir İlçe Teşkilatı, dün Yenişehir İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı.

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) kuruluş kongresinden sonra, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı partiler kanununa aykırı bir şekilde, Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) ismini kabul etmiyordu. Aynı şekilde, PWK’nin il ve ilçe kongrelerini yapması Yargıtay’ın talimatıyla engelleniyordu.

Yeni Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının göreve başlamasından sonra, Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) ismi Yargıtay tarafından resmi olarak kabul edilmiş, ama, partimiz hakkında açılan kapatma davası da devam ediyordu.

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) isminin Yargıtay tarafından resmi olarak Kabul edilmesinden sonra, il ve ilçe kongrelerimizi gerçekleşmemiz önündeki engeller de kalkmış oldu.

Bu resmi prosedürün devamı olarak, Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Diyarbakır Yenişehir İlçe Teşkilatı da mazbatasını alarak, kendi ismiyle yasal faaliyetlerini sürdürme alanında önemli bir kazanım sağladı.

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Diyarbakır Yenişehir İlçe Teşkilatı halkımıza kutlu olsun.

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Basın Bürosu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu