Yaşam

Dünya markası ve Arsenal’ın reklamında Kürt ekmeği

Arsenal ile dünya markası Adidas’ın reklamda Kürtlerle özdeşleşen tandır ekmeği, Kürtçe adıyla “nanê tenûr” yer aldı.

Arsenal ile dünya markası Adidas’ın reklamda Kürtlerle özdeşleşen tandır ekmeği, Kürtçe adıyla “nanê tenûr” yer aldı.

İngiltere’nin ünlü takımı Arsenal ve dünyaca ünlü marka Adidas’ın reklamında Arsenal’in lacivert ve mor karışımından oluşan forması yer alıyor. Formanın oyuncuların ve taraftarların özgünlüğünü yansıttığı belirtiliyor.

“Oyun öncesi geleneğimiz tamamen İngilizlere ait değil” diyen reklamda, farklı kültür ve ülkelerden birçok özgün yemek ve etkinlik gösteriliyor, bunlardan ilki ise Kürtlerin tandır ekmeği.

Rudaw’da yer alan habere göre, Kuzey Londra’da tandır ekmeği yapan ve diğer Kürt tatlarını satan bir Kürt restoranının fotoğrafını gösteren reklamda, “Bizim de ekmeğimiz var” deniliyor.

Baban Nan adlı restoranda buğday, arpa unundan üzerine susam serpili ekmeklerin yanı sıra Kürt kebabı, falafel ve köfte de satılıyor. Restoran sahipleri ise Rûdaw’a yaptıkları açıklamada reklamda işletmelerine yer verildiğinden haberdar olmadıklarını söyledi.

Meşhur Kürt yemeklerini yapan restoran İngiliz medyasında birçok kez manşetlere çıkmıştı. Eski Independent köşe yazarı Ed Cumming, 2020 tarihli bir raporunda restoranın ekmeği ve yemekleri hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu sıcak, hafif ve leziz ekmek, Babani’nin fırınından hala dumanı tüterek masadayken, kimse başka bir yemeği beklemeye aldırış etmiyor. Bir mağazadan bir turta satın alıp, ısıtıp onunla birlikte yiyebilirsiniz ve yine de minnettar olursunuz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu