Ortadoğu

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı: Hiçbir dine yönelik ihlal ve hakaret kabul edilemez

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, “Herhangi bir inanca veya dine yönelik ihlal ve saygısızlık kabul edilemez ve bunu kınıyoruz.” açıklamasını yaptı.


Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, “Herhangi bir inanca veya dine yönelik ihlal ve saygısızlık kabul edilemez ve bunu kınıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından (9 Ağustos 2024), Ezidi bir şahsiyetin sosyal medyada büyük yankı uyandıran sözlerine ilişkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Son günlerde Ezidi bir şahsın dürüst olmayan beyanına özellikle sosyal ağlarda geniş çaplı tepkiler yağıyor. Buradan herhangi bir düşünceye, inanca veya dine yönelik ihlal ve saygısızlığın kabul edilemez olduğunu vurguluyor ve kınıyoruz.” ifadeleri yer aldı.

“Herhangi bir dindeki bir kişinin hatası, o dinin tüm mensuplarının hatası sayılmamalıdır.” denilen açıklamada, “Tüm tarafların karşılıklı kabul, hoşgörü ve birlikte yaşama kültürüne bağlı kalmaları, nefret ve inkar söylemlerinin oluşmasını engellemeleri gerekmektedir.” sözleri kullanıldı.

Hukuki soruşturma ve hesap verme sorumluluğu ilgili taraflara aittir. Kürdistan Bölgesi’nin sonsuza kadar barış içinde bir arada yaşama ve kardeşlik örneği olarak kalacağını herkese temin ederiz. Kürdistan Bölgesi vatandaşları, dini ve etnik topluluklarını kaosa sürüklemek ve tehdit etmek için hiçbir mazeret kabul edilmeyecektir.

Ne olmuştu?

Şengal Kuvvetleri komutanı Kasım Şeso’nun dini içerikli açıklamaları ardından Musul Mahkemesi dün Şeşo hakkında gözaltı kararı vermişti.

Daha önce yaptığı açıklamada sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Kasım Şeso hakkında Musul Soruşturma Mahkemesi tarafından dün gözaltı kararı verildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu