Dünya

Başkan yardımcısı adayı JD Vance, Trump mitinginde suikast girişimine ilişkin Biden’ı suçladı

Vance, Biden kampanyasının Trump’ın faşist olduğu yönündeki ‘söylemlerinin’ ‘Başkan Trump’ın suikast girişimine doğrudan yol açtığını’ iddia etti.

Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi’nde başkan yardımcısı adayı olarak açıklanmasına yaklaşık 48 saat kala JD Vance , Trump’ın Pensilvanya’daki Butler’da seçim etkinliği sırasında vurulmasının ardından parmağını Demokratlara ve başkana doğrulttu. Trump , kanlı kafasının yan tarafını tutarak götürüldü . Gizli Servis ajanları, şüpheli bir silahlı saldırganın öldüğünü ve kalabalığı şok eden gerçeküstü saldırıda bir seyircinin öldürüldüğünü söyledi.

Ohio’dan yeni Cumhuriyetçi senatör Vance, Cumartesi akşamı şu tweeti attı: “Bugün sadece izole bir olay değil. Biden kampanyasının temel öncülü, Başkan Donald Trump’ın her ne pahasına olursa olsun durdurulması gereken otoriter bir faşist olduğudur. Bu söylem doğrudan Başkan Trump’ın suikast girişimine yol açtı.”

Trajediye tepkilerini bu kadar ileri götüren tek Cumhuriyetçi o değildi. Georgia’dan sağcı bir muhafazakâr olan Temsilci Mike Collins, en ufak bir kanıt sunmadan, mitingin gerçekleştiği Pensilvanya bölgesindeki yerel bölge savcısının, görevdeki başkanı siyasi rakibinin suikastını “teşvik etmek” suçlamasıyla yargılatması gerektiği yönünde çılgın bir iddiada bulundu; Trump’ın kendisi , silahlı saldırının ardından kendi sosyal medya paylaşımında bu iddiayı dile getirmedi .

Kongre üyesi, “Joe Biden emirleri gönderdi” diye tweet attı.

Collins, “PA, Butler County’deki Cumhuriyetçi Bölge Savcısı, Joseph R. Biden’a suikast kışkırtıcılığı suçlamasıyla derhal dava açmalı” diye ekledi.

(Independent)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu