Ortadoğu

Neçirvan Barzani, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile görüştü

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg Viyana’da bir görüşme gerçekleştirdi.

Başkanlıktan görüşmeye dair yapılan açıklamada iki taraf, IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonun bir parçası olarak Avusturya’nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile özellikle ekonomik ve ticari alanlarda Avusturya ile ilişkilerinin geliştirilmesini ele aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Avusturya’nın Kürdistan Bölgesi ile uzun yıllara dayanan ilişkilerine övgüde bulunarak, Avusturya’ya işbirliği ve Kürt halkına verdiği destek ve zor zamanlarda verdiği haklar için teşekkür ettiğini ifade etti.

Avusturya Dışişleri Bakanı ise, Cumhurbaşkanı Neçirvan Barzani’nin ziyaretinden ve ülkesi ile Irak ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin seviyesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Avusturya’nın Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne verdiği desteğin devam ettiğini teyit etti.

Toplantıda ayrıca Kürdistan Bölgesi’ndeki mültecilerin durumu, IŞİD tehdidi, göç ve ortak çıkarları ilgilendiren diğer konular ele alındı. Irak Büyükelçisi ve Avusturya’daki Kürdistan Bölgesel Hükümeti Temsilcisi de hazır bulundu.

 

Başkan Neçirvan Barzani’nin daha sonra Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ile bir araya gelmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu