Yaşam

İhraç edilen Hakim Gül A.’dan meslektaşlarına büyü, soruşturmaya karşı ‘cinci hoca’

Adalet Bakanlığı, ismi yasak aşk, rüşvet, uyuşturucu partisi gibi skandallar zincirine karışan Adana Adliyesi’nde görevli hakime Gül A.’nın açığa alındığını, başka bir dosya nedeniyle de ihraç edildiğini açıklanmıştı.

Halk TV’den Mustafa Balcı’nın haberine göre, Hakime Gül A.’nın ”Adliyede sevmediği avukat, savcı ve hakimlerin fotoğraflarını büyücülere verip, başarısız olmaları için büyü yaptırdığı, kararsız kaldığı birçok dosyada ne karar vermesi gerektiğini büyücülere danıştı.” ifadelerini kullandı.

Soruşturma dosyasına giren bilgilere göre adli emanetten aldığı metanfetaminle uyuşturucu partisi düzenlediği ortaya çıkan hakim Gül A.’nın görev yaptığı her kentte bir ‘büyücü’sü vardı ve kararsız kaldığı birçok dosya için bu kişilere danışıyordu. Arkadaşlarını büyücülere gönderen Gül A. kendisine yönelik yürütülen HSK soruşturmasında cezadan kurtulmak için de ‘cinci hocalardan’ destek istedi.

Habere göre Gül A.’nın hakkındaki iddiaların ortaya çıkacağını anladıktan sonra da Gürcistan’a kaçma hazırlıkları yaptığı, buradaki bazı Türk iş insanlarıyla temas kurup bu ülkede casino ve lokanta açmak için destek istediği, para kaçırmanın yollarını aradığı anlaşıldı.

Eski Hakim Gül A.’nın FETÖ soruşturmasında takipsizlik kararı alan vali eşini aklayan ismin ise Altınok’un suç ortaklığı yaptığı savcı Fatih Aslan olduğu öne sürüldü.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu