Ortadoğu

Neçirvan Barzani, Irak Cumhurbaşkanı ile görüştü

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Erbil’de Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Cemal Reşid ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, başkan yardımcıları ve Kürdistan Bölgesi yetkililerinin katıldığı toplantıda Irak ve bölgedeki mevcut durum ele alındı, güvenlik ve istikrarın korunması ve Erbil ile Bağdat arasındaki çözülmemiş sorunların çözülmesi zorunluluğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Reşid, federal hükümet ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti arasındaki ilişkiyi güçlendirmenin yanı sıra Kürdistan Bölgesi’ndeki çiftçilerin Irak Hükümeti ile ilgili yaşadıkları sorunlarının çözümü için çalışacağını dile getirdi.

Başkan Neçirvan Barzani ise barış ve istikrarın korunması ve Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların aşılmasına yönelik çabaların önemine dikkati çekti.

Barzani, İran’a yaptığı son ziyaret ve Irak ile Kürdistan Bölgesi’nin İran’la ilişkileri hakkında da Cumhurbaşkanı Reşid’e bilgi verdi.

Görüşmede ayrıca Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin komşu ülkelerle, bölgeyle ve uluslararası toplumla ilişkileri ele alındı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu