Yaşam

Çağlayan Adliyesi’ndeki saldırının ardından Grup Yorum ve Halkın Hukuk Bürosu’na operasyon

Çağlayan Adliyesi’nde yapılan silahlı eylem sonrası polis DHKP-C şüphesiyle Grup Yorum, TAYAD’lı aileler ve Halkın Hukuk Bürosu’na operasyonlar düzenledi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayının C Kapısı önündeki polis kontrol noktasına yönelik silahlı saldırı girişimi olmuş, olayda 1 kişi hayatını kaybederken 3’ü polis memuru olmak üzere 5 kişi yaralanmıştı. Olayda biri kadın 2 saldırgan ise ölü olarak ele geçirilmişti

Çağlayan’daki silahlı eylem sonrası, İstanbul’un Okmeydanı’nda bulunan İdil Kültür Merkezi’ne de operasyon düzenlendiği aktarıldı.

Operasyonda Grup Yorum üyesi Dilan Poyraz, Barış Yüksel, Fırat Kaya, Bergün Varan ve Merve Kurt’un gözaltına alındığı kaydedildi.

Polisin ayrıca Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği(TAYAD) üyesi ailelerin Okmeydanı’ndaki evine de operasyon düzenlediği ve birçok kişinin gözaltına alındığı bilgisi geçildi.

ÇHD’den yapılan açıklamada, “ÇHD GM üyesi Betül Vangölü Kozağaçlı’nın ve üyelerimizin bulunduğu Halkın Hukuk Bürosu’nun İstanbul ofisinin polislerce basıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Meslektaşlarımızdan elinizi çekin!” denildi. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırı sonrası 34 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu