Politika

Urfa’da Ahmet Bucak’la birlikte 4 isim İYİ Parti adaylığından çekildi

Urfa’da 4 isim, İYİ Parti’de aday adaylığından geri çekildi. Aday adaylardan biri olan İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Abdullah Tüysüz “para ile satan bir partide bu saatten sonra işim olmaz” dedi.

Bu isimlerden biri, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından rozeti takılan Ahmet Ersin Bucak. Bucak, Urfa’nın önde gelen aşiretlerinden olan Bucak aşiretinde ve aşiretin öncü olarak bilinen isimlerinden. Bucak dosyasını geri çekerken İYİ Parti’ye desteğini sonlandırdığını da duyurdu.

Gazete Duvar’dan Fatma Keber‘in haberine göre Bucak neden böyle bir karar aldığına dair net bir açıklama yapmazken “Şu süreçte ketum durmam daha iyi. Ayrıca sağlık sebeplerim de var. Gerekirse önümüzdeki günlerde bir açıklama yaparım” dedi.

Bucak’ın adaylığını geri çekmesinin ardından, daha önce aday adaylıklarını açıklayan, Harran Eski Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Abdullah Tüysüz ve Op.Dr. Ziya Bağış da adaylık dosyalarını geri çektiler.

Tüysüz, aldığı karara ilişkin “İYİ Partinin liyakatsizliği ve sorumsuzluğu nedeniyle” açıklarken partiye verdiği desteği de sonlandırdığını söyledi. Tüysüz İYİ Parti’yle ilgili çarpıcı bir iddiayı da öne sürdü ve “Benim adaylığı para ile satan bir partide bu saatten sonra işim olmaz” diyerek Bucak ile ilgili dikkat çekici bir açıklama da geldi.

Tüysüz’in Ahmet Ersin Bucak ile ilgili dikkat çekici ifadesinde İYİ Parti, Urfalıların ve kamuoyunun hassasiyetlerini dikkate almadan bölgede sevilen, sayılan, bölge siyaseti ve dengesinde rol alan Ahmet Ersin Bucak’ın aday adaylığından çekilmesi üzerine bende, Sayın Ahmet Bucak’a destek amacıyla aday adalığımı geri çekmiş bulunuyorum. Ahmet Ersin Bucak’ın gittiği yol bizim de yolumuzdur, onun olmadığı yolda biz yokuz.” dedi.

İYİ Parti milletvekili aday adaylarından çekilen Mehmet Özyavuz ise kararına ilişkin “Adaylıktan çekilme sebebimiz partideki sıralama genel merkeze olan tepkimiz yüzünden aday adaylığından çekilmiş bulunmaktayım” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu