Ortadoğu

Neçirvan Barzani ile İngiltere Dışişleri Bakanı Cleverly Münih’te görüştü

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Münih Güvenlik Konferansı boyunca İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ile görüştü.

Başkanlıktan yapılanma, görüşmede Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin İngiltere ile ilişkileri, Irak’taki siyasi ve ekonomik durum yanı sıra Erbil ile Bağdat arasındaki toplama çözümü ile Irak’ta enerji, petrol ve gaz kanunu konularının ele alındığı kaydedildi.

Ülkesinin Erbil ile Bağdat meselelerinin çözümüne yönelik desteğin sürdüğünü yineleyen Bakan Cleverly, İngiltere’nin ortak olarak Irak ve Kürdistan Bölgesi ile nihaie büyük önem, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin istikrarının bölgesi için önemli olduğunu söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani ise sürekli işbirliği ve desteğinden dolayı İngiltere hükümetine şükranlarını ileterek Kürdistan Bölgesi’nin İngiltere ile her alan gücünü geliştirme isteğinde olduğunu vurguladı.

Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin her zaman istikrar ve huzur unsuru olduğunu ve öyle kalacağını dile getirdi.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Neçirvan Barzani, “Birleşik Krallık Devlet Bakanı James Cleverly ile Münih Güvenlik Konferansı marjında ​​bir araya getirmek mükemmeldi. Güçlü ilişkimizi daha da derinleştirmek için çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu