Politika

Iğdır’da bulunan Ermenistan sınır kapısı 35 yıl sonra deprem yardımları için açıldı

Iğdır’da bulunan, Ermenistan ile Türkiye arasındaki Alican Sınır Kapısı, 35 yıl sonra Maraş merkezli depremlerden etkilenen illere yardım ulaştırılması için açıldı.

Iğdır’da bulunan, Ermenistan ile Türkiye arasındaki Alican Sınır Kapısı, 35 yıl sonra maraş merkezli depremlerden etkilenen illere yardım ulaştırılması için açıldı.

Bu amaçla Ermenistan’dan yola çıkan yardım TIR’ları, 1993 yılından beri kapalı olan Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesindeki Alican Sınır Kapısı’ndan geçerek deprem bölgesine doğru yol aldı.

Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vahan Kostanyan da tırların Alican Sınır Kapısı’na girdiği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Alican Sınır Kapısı, Nisan 1993’ten beri kapalı. Türkiye ve Ermenistan ilişkilerinin yeniden normalleşme sürecine girmesiyle sınır kapısının açılması da gündeme gelmişti, ancak kapı kapalı kalmıştı. Uzman ekipler sınırda yer alan 128 metre uzunluğundaki köprünün üçüncü ülke vatandaşlarına açılabilmesi için görüşmelerini sürdürüyordu. Alican Sınır Kapısı, son olarak 1988’de Ermenistan’da yaşanan depremde kullanılmıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu