Analiz

KDP’yi eleştirme hastalığı

KDP’nin 12 yıl aradan sonra 14.olağan kongresi Kürdistan Bölgesinin Duhok kentinde gerçekleştirildi .KDP bu kongrede kendi iç tüzüğünü değiştirip hem Güney Kürdistanı hem de Kürtleri de ilgilendiren bazı kararlar aldı.1000 delegenin katıldığı kongrede  Mesut Barzani yeniden KDP Genel Başkanı oldu. Mesut Barzani’nin önerisi üzerine Neçirvan Barzani’yi açık oylama ile ve delegelerin tam oylarını alarak Başkan yardımcılığına seçildi.Neçirvan Barzani ise genel bir durum değerlendirmesi yaptığı konuşmada partinin geleceğinin daha verimli daha aktifleşmesi ve daha ulusal bazda siyaset üretmesi için kendisi de Mesrur Barzani’yi ikinci Başkan yardımcısı olarak önermiştir. Neçirvan Barzani’nin bu önerisi üzerine kongre üyeleri arasında açık oylama yapılmış ve bu oylamayla Mesrur Barzani ikinci Başkan yardımcılığına seçilmiştir.

Oldukça başarılı geçen kongre bazı çevreler tarafından farklı şekilde değerlendirildi. Özellikle dikkatimizi çeken Karınca gazetesinden Ercan Sezgin’in ‘’Operasyonların gölgesinde 12 yıl aradan sonra KDP kongresi’ ’başlıklı yazısında Kongre’ye dair değerlendirmeleri.

Ercan Sezgin yazısında Mesut Barzani’nin Neçirvan Barzaniyi atadığını söylerken Neçirvan Barzani’nin de Mesrur Barzani’yi atadığından bahsediyor. Oysaki bu Kongrede atama olmamıştır. Bütün delegelerin rızasıyla açık oylama ile gerçekleşmiş olan bir görevin neden atama olarak görülmesi manidar…

Yazar ayrıca bazı isimlerin seçimsiz olarak Merkez komiteye atandığını söylüyor. Oysaki yine söylüyoruz seçimsiz atama olmamıştır. Sadece 51 kişilik Merkez komiteye partinin geçmişinden, peşmergelikten eski yönetimde olan 10 kişi  Mesut Barzani’nin önerisiyle yine açık oylamaya sunularak seçilmişlerdir.

Yazarın bu kongreyi yazısında eleştirirken gerçeklerden uzak kendi düşüncelerini kongrenin süreciymiş gibi değerlendirilmiştir. Atamaların olmadığını araştıran her insan görebilir.Yazara tavsiyemiz yalan yanlış bilgilerin olduğu içerik yazılarına daha dikkat etmesi olacaktır…..

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu